Nyilatkozat a honlap akadálymentességéről

Melyet a honlap tulajdonosa – Merényi András – tesz.

Elkötelezettség

A honlap tulajdonosaként és fejlesztőjekéntkijelentem, hogy a
Vakfolt.hucímen elérhető honlap akadálymentes működését a következő megfontolások biztosítják:

  • számomra az akadálymentes működés elsődleges fontosságú szempont,
  • az oldalakon csak akadálymentesen kezelhető elemeket alkalmazok,
  • gyakorlatban megvalósítható példának szánom,
  • és követendő értéknek tartom.

A honlap létrejöttének egyik mozgatórugója és tematikája az arra való rávilágítás, hogy mennyire nem számolnak a weblaptulajdonosok a rászorulókkal. Ezért a honlap nem csak kritikát fogalmaz meg, hanem példaként kíván szolgálni.

Megfelelőségi szint

A fogyatékkal élők akadálymentes hozzáférésének javítása érdekében a Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) elvárásokat fogalmaz meg a tervezők és fejlesztők számára. Ez három megfelelőségi szintet határoz meg: Level A, Level AA , Level AAA.

AVakfolt.hu honlap
megfelel
aWCAG 2.0 level AA-nek.

Korlátozások és ismert eltérések

A legnagyobb erőfeszítésem mellett is előfordulhatnak az akadálymentes használatot gátló tényezők. Az alábbiakban az ismert problémákat sorolom fel. Kérem jelezd, ha az alábbiakban felsoroltakon kívüli akadályba ütköznél.

  1. A meghivatkozott külső források esetén nem garantált a szabványnak való megfelelés. Ennek oka, hogy a hivatkozjott források minőségéért nem tud a vakfolt.hu felelősséget vállalni, azok előállítására semmilyen ráhatása nincs.
  2. A honlap html 5-ön alapul. A régi böngészők esetén a html 5 szabvány támogatása nem, bagy korlátozottan biztosított. (Pl. Internet Explorer, Safari 11 alatt. )

Észrevétel, vélemény

Szívesen veszem a honlap akadálymentességével kapcsolatos visszajelzést. Azt mindenképpen írd meg, ha akadályt találsz ahonlap használatakor!

E-mail: info@Vakfolt.hu


Kelt

2022. április 4.