Munkavállalók és munkaadók találkozási pontja

Visszatérek egy újabb álláskereső portál vizsgálatával, mert van még néhány és mert meg akarom nézni, hogy melyik lehet a legjobb annak, aki nem lát.

Mivel én sem találtam munkát, számomra sem közönbös a téma, és ha mást is érint ez a probléma, akkor társadalmi haszna is van a bejegyzésnek.

cvonline.hu

Tehát, most ezt az állásportált nézzük meg!

Jóval egyszerűbb első ránézésre, mint a korábban nézett Professional, talán ezért egyszerűbb is lesz vakon használni. Itt is volt korábban regisztrált profilom, ahogy az előbbin is, egy korábban beállított keresésre szépen jönnek még ma is az e-mail értesítések. Azonban éppen az a pozíció már kevésbé tűnik elérhetőnek, ezért változtatnom kell rajta. Remélem nem vallok kudarcot.

A tapasztalatok a következők.

FunkcióÉrtékelés
Belépés/azonosításKiváló
FőoldalKiváló
Profil létrehozásGyenge
CV feltöltésKözepes
CV módosításhasználhatatlan
Eseti állás keresésKiváló
Rendszeres értesítés létrehozásX
Rendszeres értesítés módosításX
Rendszeres értesítés törlésX
Felhasználói élményKözepes
Alkalmazás összességében:JÓ (66,25%)

A kezdeti benyomásom, miszerint az egyszerűbb lapszerkezet talán egy könnyebben kezelhető lapot eredményez, igaznak bizonyult az alaposabb vizsgálat alapján is.

Összességében egy viszonylag normálisan érthető alkalmazással volt dolgom, bár semmiképpen sem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy egyszerű és egyértelmű minden ponton a kezelése. Sőt.

Első meglepetés akkor ért, amikor – mivel már létezett profilom az alkalmazáshoz, – keresve a bejelentkezési lehetőséget, nem találtam a főoldalon. Volt új regisztrációs lehetőség, de belépés a meglevő profilhoz, nem. Végül a regisztrációs lehetőséget választottam és ott találtam módot a régi profillal bejelentkezni.

Ja, mielőtt elfelejteném. Van pár furcsa kontroll az oldalakon, amit a TAB-bal nem lehet átlépni. szerencsére a kurzor billentyűnek enged. Ilyen pl. a „cvonline.hu logó ábra” is, ami a főoldalra hivatkozó ugróolinket tartalmaz.

Sajnos kevéssé szekcionáltak a lapok, de legalább a címsorok használata következetes.

A CV rögzítés elég nehézkes, le is mondtam arról, hogy teljesen napra készre hozzam, de nagy nehezen azért pár javítást megcsináltam. Viszont az elektronikus dokumentum formájában meglévő önéletrajzaimat (pdf, MS Word) fel lehet tölteni, ezzel meg is elégedtem, a webes űrlapokkal nem bajlódtam, ami talán baj, mert így az első szűrésekből kiesek. Ez van.

Az álláskereső felület egyszerűen használható. Az összerakott keresés eltárolására és az eltárolt keresések módosítására azonban nem találtam lehetőséget. Bár valahol lennie kell ilyennek, mert korábban definiált álláskeresésekkel kapcsolatban jöttek napi e-mail értesítések és ha az email alján a keresés szerkesztését kiválasztottam, akkor a cvonline oldalán fel is jött a mentett keresés. Ezt az alkalmazásból kiindulva azonban nem sikerült reprodukálnom. Tehát a korábbi keresésemet nem tudtam az alkalmazásból módosítani, ezzel is felsültem. Sajnos.

Az önéletrajzhoz kapcsolódóan preferált állást lehet definiálni, ami nem pontosan látom még mire való.

Konklúzió

A viszonylag jó eredmény nem jelenti azt, hogy ez a legjobb álláskereső portál nem látók számára, hiszen lényeges funkciók tesztelésére nem került sor, mivel a funkció elérhetetlen. (Mennyire jó autó az, amelyik gyönyörű, hatalmas, fogyasztása 0 liter/100 km, csak éppen hiányzik belőle a motor…)

Egyszeri, alkalmi álláskeresésre használható ez a portál is, talán nem nagy befektetéssel sokkal jobbá lehetne tenni.


Az alkalmazás itt érhető el: https://www.cvonline.hu/hu