Ügyintézés a központi tárhelyen

Központi tárhely szolgáltatás

Mivel az SZJA 1% felajánlásokat a napokban postázta az Adóhatóság, ezért én is megkaptam a felajánlásom kiutalásáról szóló értesítést. Természetesen az igazoló bizonylat a központi tárhelyemre érkezett, ami jó apropó arra, hogy rögtön meg is nézzem az oldalt vakon való használhatóság szempontjából.

Azt még boldog látóként érzékeltem, hogy az államigazgatás által a magyarorszag.hu oldalon kiajánlott szolgáltatások tartalmaznak ugró linkeket, amik rendeltetésével kapcsolatban nem volt kétségem, de nemlátóként sok tapasztalatom nem volt. Amiket azóta vakon szereztem, azokat majd alkalomadtán megosztom az illető bejegyzésekben.

A tárhely egy viszonylag egyszerű oldal, ezért értékelése sem vett igénybe túl sok időt.

A vizsgálat eredménye

FunkcióÉrtékelés
Belépés/azonosításKiváló
FőoldalKiváló
Ügyintézés
Felhasználói élményKiváló
Alkalmazás összességében:Kiváló (91,67%)

Belépést az ügyfélkapus azonosítással végeztem, a többi azonosítási lehetőséget nem ismerem. Ha azokkal kapcsolatban esetleg megosztható tapasztalatok vannak, akkor azt a komment szekcióban, vagy (amíg a hozzászólás nem működik,) e-mail-ben szívesen látom.

Az alkalmazás egyszerű és jól használható vakon. Alapvetően két dolog zavart egy kicsit nem látóként. Az egyik, hogy a funkció gombok a TAB sorrendben korábban vannak, mint az a táblázat, ahol a beérkezett levelet kijelölöm. Nekem az lenne a természetes, ha előbb érném el a táblázatot, kijelölöm a lebelet, és ez után érném el a funkció gombokat, ahol megadom, hogy mi legyen a kijelölt küldeménnyel. De ezzel a kis kényelmetlenséggel persze együtt lehet élni.

A másik kis zavar ott van, amikor a funkció gomb aktiválása után felugró ablakban szintén egy táblázatban be kell jelölni, hogy a kiválasztott funkció (pl. letöltés) után mi történjen a dokumentummal. Viszont ez a táblázat a jelölő négyzetekkel valahogy furcsán működik. Nem teljesen egyértelmű, hogy melyik négyzet mit jelent. De kis szerencsével és némi gondolkozás után ez is megoldható.

Más szempontból, ha minden alkalmazás ilyen lenne, akkor ez a blog sem született volna meg. 😊