A nagy álláskereső portál

Profession

Látásom elvesztése után munkahelyemen (egy kis eufemizmussal élve) nem tudtak munkát adni, ezért nekiláttam magam keresni egy másikat.

Az ismerősök által eljutottam ugyan pár helyre, és rájuk való tekintettel több HR-essel beszéltem is, de eredmény szempontjából semmi siker.

Ekkor jutott eszembe, hogy biztosan másnak is hasznos, ha végignézem a különböző álláskereső portálokat és megosztom tapasztalataimat. A Profession talán a legismertebb, számomra mindenképp, bár van önéletrajzom máshol is. Szépen lassan az összeset napra késszé teszem, és írok az érintett alkalmazásokról. Most tehát a professionnal kezdem.

A portál vizsgálatának eredménye

FunkcióÉrtékelés
Belépés/azonosításKiváló
FőoldalKiváló
Profil létrehozásKiváló
CV feltöltésKözepes
CV módosításhasználhatatlan
Eseti állás keresésKiváló
Rendszeres értesítés létrehozásKözepes
Rendszeres értesítés módosításKözepes
Rendszeres értesítés törléshasználhatatlan
Felhasználói élményKözepes
Alkalmazás összességében:Közepes (55,56%)

A portál jól használható egészen addig a pontig, amíg egyszerű álláskereséseket folytatunk rajta. Semmi trükkös vezérlő elem, képernyőolvasóval remekül együttműködik. A találati lista bégig olvasható.

A gondok akkor kezdődnek, amikor regisztrált felhasználóként meglévő önéletrajzomat kellene módosítani. Ez nem jön össze. Ugyancsak nem lehet meglévő álláskeresést törölni az erre szolgáló menüpontban. Mentett keresést módosítani lehet ugyan, de vannak furcsán viselkedő vezérlő elemek.

Leginkább a feltöltött önéletrajz módosítása tehát nem sikerült, és nagyon hiányzik, mert például a látásomat érintő változás egy igen fontos körülmény, amit nem tudok jelezni. Nagyon kellemetlen az a helyzet, amikor kapok egy megkeresést, majd elmondom, hogy nem látok. Erre mit lehet mondani?

A legrosszabb, hogy informatikusként még magyaráznom is kell, hogy azért még vakon sem vagyok annyira „kripli”, mint a látszat mutatja. Csak a weblap nem akadálymentes…

Ez egy vesztes játszma.


Az alkalmazás itt érhető el: https://www.profession.hu/

0