Egyszerű és nagyszerű

Raiffeisen Bank, DirektNet magánszemély ügyfeleknek

Korábban egy szintén vak barátom említette, hogy ő a Raiffeisen Banknál intézi pénzügyeit, és a webes felület jól használható szerinte. Kíváncsi voltam, hogy valóban jó, vagy csak megszokta, mint én az ERSTE Netbankot. Szerencsére a Raiffeisen nem titkolózik, az alkalmazása demó módban megismerhető bárki számára. Mivel nincs kapcsolatom a bankkal, ezért én is demó belépéssel teszteltem, de feltételezem, hogy ugyanazt a működést találnám teljes jogú felhasználóként is, és nem tartanak fent két külön verziót, egyet a kíváncsiskodóknak, és egy másikat az ügyfeleknek.

A teszt eredmény a következő lett:

FunkcióÉrtékelés
Belépés/azonosításKiváló
FőoldalKözepes
Eseti átutalás
Rendszeres átutalás
Csoportos beszedési megbízásKözepes
Tranzakciók lekérdezéseKiváló
Szánlakivonat letöltésKözepes
Tranzakciós bizonylatKiváló
Számlakivonatnincs
Alkalmazás összességében:JÓ (72,08%)

Az eredmény majdnem kiváló alkalmazásra utal. Sajnos egyenleg értesítőt demó ügyfélként nem sikerült találnom, így azt értékelni sem tudtam, de ettől eltekintve apróbb kényelmetlenségekkel találkoztam csak a felületen, olyannal, hogy valamit vakon ne tudtam volna végig vinni, nem.

Mivel nem sok híja van annak, hogy egy nagyon jó kis alkalmazás legyen a DirektNetből, rögtön a legnagyobb problémámat és egy, a vakon való használatot megkönnyítő javaslatomat is leírom, hátha olvassák a fejlesztők, vagy a bank illetékese. 😊

  • A lap alján megjelenő figyelmeztetést nem látó nem fogja észrevenni adatrögzítés közben. Tehát az teljesen jó, hogy figyelmeztet a felület arra, hogy hamarosan lejár a tranzakcióra rendelkezésre álló idő, de ezt nem tudjuk lereagálni. Mindent, ami jelenleg ott jelenik meg, sokkal jobb lenne egy modális ablakban megjeleníteni, azt nem lehet nem észrevenni.
  • A kényelmi javaslatom pedig az, – ami egyébként a legtöbb weblapnál elmondható, – hogy a lapot kicsit jobban kellene strukturálni, konkrétan jelen esetben legalább a felső részt, a menüsávot és az érdemi tranzakciós területet külön kéne venni, mert sokkal egyszerűbb lenne az egér nélküli navigálás.

Mindezekkel együtt, én is nagyon jónak találom az alkalmazást. A tételes értékelés ugyanezt mutatja.

Dátum: 2021.09.18.